http://schema.org/OutOfStock

Vrtalni stroj Z5045/1

Koda: 0331
Dobavljivost: Pošljite poizvedbo

Cena z DDV: 4,379.80€  3,891.80€
Cena brez DDV: 3,590.00€  3,190.00€

Izjemno močan in robusten steberni vrtalni stroj je nepogrešljivo orodje za vse servisne delavnice, industrijo, serijsko proizvodnjo ali domačo rabo. Steberni vrtalni stroj vsebuje hladilni sistem (emulzija), strojni pomik pinole, opcijo vrezovanja navojev, nagib delovne mize, delovno svetilko... Kapacitega vrtanja do 45 mm.

 

KARAKTERISTIKE STROJA:

Maks. zmogljivost vrtanja: 45 mm

Konus v pinoli: MK 4

Hod vretena: 130 mm

Število hitrosti vrtenja: 12

Hitrost vrtenja: 80-2500 vrt. / min

Min. razdalja od osi vretena do stebra: 283 mm

Največja razdalja od vretena do delovne mize: 700 mm

Največja razdalja od vretena do mize stojala: 1125 mm

Vertikalni hod glave vrtalnika: 250 mm

Kot zasuka mize: 360° +/- 45°

Zasuk mize vodoravno: 360 °

Naklon mize: +/- 45 °

Razpoložljiva velikost delovne mize stojala: 417 X 416 mm

Vertikalni hod delovne mize: 570 mm

Moč motorja: 1,5 KW

Neto teža - Bruto teža: 430kg / 480kg

Velikost pakiranja: 1850 X 750 X 1000 mm

 

OPREMA:

- strojni pomik pinole 0.06 - 0.30 (primerno za manjše in srednje velike izvrtine)

- hladilni sistem (emulzija)

- delovna svetilka

- reducirna puša MK4 – MK3

- nastavek za vrtalno glavo MK2

- dvig/spust mize

- zasuk mize +/- 45°

GARANCIJSKI LIST (garancijski pogoji)

 1. Garancijski rok se prične z dnevom prodaje in velja 12 mesecev.
 2. Podjetje IKI-PRO d.o.o. (v nadaljevanju) uvoznik, jamči kupcu za brezhibno delovanje v garancijskem roku 12 mesecev od izročitve proizvoda.
 3. Za uveljavljanje garancije je potrebno predložiti račun in garancijski list, zaradi identifikacije produkta.
 4. V primeru kakršnegakoli posega v stroj, katerega ne odobri uvoznik, prenehajo veljati garancijski pogoji. Izjema velja za operacije, ki so navedene v navodilih za uporabo, v kolikor so te operacije izvedene skladno z navodili.
 5. Garancija velja le ob pravilni/dovoljeni uporabi stroja.
 6. Garancija velja samo v Republiki Sloveniji.
 7. Garancija ne velja za:
 • vse napake, nastale zaradi napačnega rokovanja (npr. delovna operacija, ki ni navedena v navodilih za uporabo),
 • napake, nastale zaradi popravila, spremembe, neustreznega čiščenja opreme itd, ki jih opravi nepooblaščena oseba,
 • vse napake ali poškodbe, nastale zaradi požara, potresa, poplave, strele, drugih naravnih nesreč, onesnaženega okolja,
 • vse napake, nastale zaradi malomarnega in nepravilnega skladiščenja (visoka temperatura ali vlažnost) in nepravilnega vzdrževanja,
 • vse napake, nastale zaradi iztrošenosti,
 • vse napake, nastale zaradi tujkov, ki pridejo v pomembne dele stroja,
 • primere, če so na garancijskem listu kakršnekoli spremembe datuma nakupa, kupčevega imena, imena trgovca in serijske številke
 • neustrezen transport stranke (na primer v kolikor je izdelek poškodovan po prevzemu, bil neustrezno transportiran – vlaga, kondenz, dež, sneg, toča, oziroma se z izdelkom ni ravnalo gospodarno)
 • Garancija velja za brezplačno dobavo ali zamenjavo nadomestnih delov na lokaciji podjetja IKI-PRO d.o.o., ki so posledica okvare znotraj garancijske dobe.
 • Kupec dostavi in prevzame proizvode na sedež podjetja na lastne stroške in odgovornost.
 • Garancija ne krije morebitnega izpada dohodka zaradi okvare stroja ali poškodbe stroja ali osebe.
 • Potrošni deli in materiali ne spadajo pod garancijo.

Prodajalčeva odgovornost je po izteku garancije omejena na popravilo (v kolikor popravilo ni mogoče), izključena pa je odgovornost za kupčevo izgubo ali napako na proizvodu.

Kupec se ob nakupu strinja, da se v primeru uveljavljanja garancije prodajalcu stroj dostavi v prodajalčeve prostore na lastne stroške (servis), razen v kolikor se sporazumno dogovorita, da prodajalec pošlje nadomestne dele kupcu, kateri sam zamena del, ki je v okvari. V kolikor kupec dostavi stroj v prodajalčeve prostore (servis) na popravilo, po končanem popravilu stroj tudi prevzame (oboje na lastne stroške).

Če prodajalec/uvoznik proizvoda ne more popraviti v 45 dneh, bo prodajalec sporazumno z zahtevo kupca izdelek zamenjal z novim ali v kolikor oceni, da to ni smiselno zaradi narave dela ali izdelka, ponudil ustrezno finančno nadomestilo. V primeru, da zamenjava ne bi bila možna ali smiselna z vidika prodajalca, lahko prodajalec kupcu povrne kupnino, kupec pa vrne proizvod.

Prodajalec/uvoznik proti plačilu zagotavlja servis in nadomestne dele 3 leta od datuma nakupa.

 

VRTALNI STROJ

Podobno kot stružnice so tudi vrtalni stroji eno najpogostejših obdelovalnih strojev v strojnici. Kot vsestranski stroj je vrtalni stroj namenjen predvsem vrtanju lukenj in številnim drugim operacijam z ustreznim orodjem. Tukaj bomo govorili o definiciji vrtalnega stroja, delih in funkcijah, vrstah in uporabi. Vrtalni stroji se lahko uporabljajo skoraj povsod. Na primer lahko jih uporabljamo v kovinski, lesni, steklarski, gradbeni industriji…So nepogrešljiv del tudi v naši domači delavnici.

 

KAJ JE VRTALNI STROJ?

Vrtalni stroj je zmogljivo orodje, ki se uporablja za vrtanje okrogle luknje v ali skozi kovino, plastiko, les ali druge trdne materiale z obračanjem in pomikanjem rotacijskih svedrov v obdelovanec. To vrtalno rezalno orodje drži vpenjalna glava v vrtalnem stroju, katera se vrti glede na nastavljeno hitrost (vrt/min). Vrtalni stroj mora biti glede hitrosti in podajanja ustrezno nastavljen, zaželena pa je tudi uporaba hladilne tekočine ali sprotno ročno hlajenje svedrov. Vrtalni stroj ni mogoče uporabiti samo v procesu vrtanja, ampak je uporaben tudi za številne druge strojne operacije. Vrtalni stroj se uporablja za različne postopke, kot so vrtanje, grezenje, rezanje navojev…

Vrtalni stroj - vrste: električni vrtalniki ali vrtalniki na stisnjen zrak (pnevmatski vrtalniki). Vrtalni stroj z udarnim delovanjem (udarni vrtalniki) se večinoma uporablja v trdih materialih, kot so zid (opeka, beton in kamen) ali kamnine.

 

REZKALNI STROJ - UPORABA

Rezkanje je postopek strojne obdelave za odstranjevanje materiala s pomikanjem rezkarja v obdelovanec. Rezkalni stroj nastavite s spreminjanjem smeri na eni ali več oseh, hitrostjo in potiskom. Rezkanje zajema široko paleto različnih operacij in strojev, v obsegu od majhnih posameznih delov do velikih, težkih skupinskih rezkalnih operacij. Rezkalni stroj se najpogosteje uporablja za postopke za obdelavo delov po meri do natančnih toleranc. Pri nas lahko dobite rezkalni stroj z avtomatskim pomikom pinole in avtomatskim podajanjem po oseh. Naročite lahko tudi rezkalni stroj z digitalnim zaslonom/merilnikom.

KAJ JE REZKAR IN KAJ REZKALNI STROJ?

Rezkanje je postopek odvzemanja materiala s površine obdelovanca, pri katerem se uporablja rezkar. Rezkar je rotacijsko rezalno orodje, pogosto z več rezalnimi točkami. V nasprotju z vrtanjem, kjer se orodje pomika vzdolž njegove vrtilne osi, se rezkar pri rezkanju običajno premakne pravokotno na svojo os, tako da pride do rezanja na obodu rezkala. Ko rezkalo vstopi v obdelovanec, rezalni robovi (žlebovi ali zobje) orodja večkrat zarežejo v material in izstopijo iz njega.

REZKALNI STROJ - POSTOPEK REZANJA

Rezkalni stroj pri postopku rezkanja odstrani material z izvedbo številnih ločenih, majhnih rezov. Rezkalni stroj to doseže z uporabo rezkarja - vrtenje rezkarja pri visoki hitrosti ali počasnim pomikom materiala skozi rezkar. Uporabljene hitrosti in pomiki so različni, da ustrezajo kombinaciji spremenljivk.

IKI-PRO d.o.o.

Levstikova ulica 12b
1410 Zagorje ob Savi

info@iki-pro.si
040 260 560

Kje smo

IKI-PRO lokacija
© 2023 IKI-PRO. Design ideART