Prikaži:
Razvrsti po:
Magnetni vrtalni stroj 68 mm

1159.00€  719.80€ Cena brez DDV: 950.00€  590.00€

Vrtalni stroj Z5045/1

4135.80€  3647.80€ Cena brez DDV: 3390.00€  2990.00€

 

VRTALNI STROJ

Podobno kot stružnice so tudi vrtalni stroji eno najpogostejših obdelovalnih strojev v strojnici. Kot vsestranski stroj je vrtalni stroj namenjen predvsem vrtanju lukenj in številnim drugim operacijam z ustreznim orodjem. Tukaj bomo govorili o definiciji vrtalnega stroja, delih in funkcijah, vrstah in uporabi. Vrtalni stroji se lahko uporabljajo skoraj povsod. Na primer lahko jih uporabljamo v kovinski, lesni, steklarski, gradbeni industriji…So nepogrešljiv del tudi v naši domači delavnici.

 

KAJ JE VRTALNI STROJ?

Vrtalni stroj je zmogljivo orodje, ki se uporablja za vrtanje okrogle luknje v ali skozi kovino, plastiko, les ali druge trdne materiale z obračanjem in pomikanjem rotacijskih svedrov v obdelovanec. To vrtalno rezalno orodje drži vpenjalna glava v vrtalnem stroju, katera se vrti glede na nastavljeno hitrost (vrt/min). Vrtalni stroj mora biti glede hitrosti in podajanja ustrezno nastavljen, zaželena pa je tudi uporaba hladilne tekočine ali sprotno ročno hlajenje svedrov. Vrtalni stroj ni mogoče uporabiti samo v procesu vrtanja, ampak je uporaben tudi za številne druge strojne operacije. Vrtalni stroj se uporablja za različne postopke, kot so vrtanje, grezenje, rezanje navojev…

Vrtalni stroj - vrste: električni vrtalniki ali vrtalniki na stisnjen zrak (pnevmatski vrtalniki). Vrtalni stroj z udarnim delovanjem (udarni vrtalniki) se večinoma uporablja v trdih materialih, kot so zid (opeka, beton in kamen) ali kamnine.

 

REZKALNI STROJ - UPORABA

Rezkanje je postopek strojne obdelave za odstranjevanje materiala s pomikanjem rezkarja v obdelovanec. Rezkalni stroj nastavite s spreminjanjem smeri na eni ali več oseh, hitrostjo in potiskom. Rezkanje zajema široko paleto različnih operacij in strojev, v obsegu od majhnih posameznih delov do velikih, težkih skupinskih rezkalnih operacij. Rezkalni stroj se najpogosteje uporablja za postopke za obdelavo delov po meri do natančnih toleranc. Pri nas lahko dobite rezkalni stroj z avtomatskim pomikom pinole in avtomatskim podajanjem po oseh. Naročite lahko tudi rezkalni stroj z digitalnim zaslonom/merilnikom.

KAJ JE REZKAR IN KAJ REZKALNI STROJ?

Rezkanje je postopek odvzemanja materiala s površine obdelovanca, pri katerem se uporablja rezkar. Rezkar je rotacijsko rezalno orodje, pogosto z več rezalnimi točkami. V nasprotju z vrtanjem, kjer se orodje pomika vzdolž njegove vrtilne osi, se rezkar pri rezkanju običajno premakne pravokotno na svojo os, tako da pride do rezanja na obodu rezkala. Ko rezkalo vstopi v obdelovanec, rezalni robovi (žlebovi ali zobje) orodja večkrat zarežejo v material in izstopijo iz njega.

REZKALNI STROJ - POSTOPEK REZANJA

Rezkalni stroj pri postopku rezkanja odstrani material z izvedbo številnih ločenih, majhnih rezov. Rezkalni stroj to doseže z uporabo rezkarja - vrtenje rezkarja pri visoki hitrosti ali počasnim pomikom materiala skozi rezkar. Uporabljene hitrosti in pomiki so različni, da ustrezajo kombinaciji spremenljivk.

IKI-PRO d.o.o.

Levstikova ulica 12b
1410 Zagorje ob Savi

info@iki-pro.si
040 260 560

Kje smo

IKI-PRO lokacija
© 2024 IKI-PRO. Design ideART