http://schema.org/InStock
Koda: 11002
Dobavljivost: Na zalogi

Cena z DDV: 2427.80€  2061.80€
Cena brez DDV: 1990.00€  1690.00€

Tračna žaga za kovino 4023

Pomembno: Žage so sestavljene, nastavljene in preverjene. Sestaviti je potrebno zgolj podstavek.

Vsi modeli so 3 fazni, imajo hladilni sistem, indikator napetosti lista ter reduktor!

 

Tehnični podatki:

2 stopenjski motor: 400V, 1100W

Hladilni sistem z emulzijo

Nastavljiva vodila lista žage

Masiven in nastavljiv primež s hitrim prijemalom

Nastavljiv pomik tračne žage s hidravličnim cilindrom

Manometer za prikaz napetosti žaginega lista

Kot rezanja: 0 ° ~ -60 °

Hitrost reza: 36 - 72 m/min 

Rezanje 90 °: krožno 220 mm / kvadratno 220 x 220 mm / pravokotni 260 x 110 mm

Rezanje + 45 °: krožno 150 mm / kvadratno 145 x 145 mm / pravokotni 200 x 125 mm

Rezanje – 60 °: krožno 90 mm / kvadratni 85 x 85 mm

Teža: 220 kg

 

Rezilo 27 x 0,9 x 2450 mm

Podstavek za žago

Hitro prijemalo obdelovanca

Motor 1,5 KM/1.1 kW, 400V, 50Hz

CE

Garancija: 1 leto

Možnost dostave!

GARANCIJSKI LIST (garancijski pogoji)

 1. Garancijski rok se prične z dnevom prodaje in velja 12 mesecev.
 2. Podjetje IKI-PRO d.o.o. (v nadaljevanju) uvoznik, jamči kupcu za brezhibno delovanje v garancijskem roku 12 mesecev od izročitve proizvoda.
 3. Za uveljavljanje garancije je potrebno predložiti račun in garancijski list, zaradi identifikacije produkta.
 4. V primeru kakršnegakoli posega v stroj, katerega ne odobri uvoznik, prenehajo veljati garancijski pogoji. Izjema velja za operacije, ki so navedene v navodilih za uporabo, v kolikor so te operacije izvedene skladno z navodili.
 5. Garancija velja le ob pravilni/dovoljeni uporabi stroja.
 6. Garancija velja samo v Republiki Sloveniji.
 7. Garancija ne velja za:
 • vse napake, nastale zaradi napačnega rokovanja (npr. delovna operacija, ki ni navedena v navodilih za uporabo),
 • napake, nastale zaradi popravila, spremembe, neustreznega čiščenja opreme itd, ki jih opravi nepooblaščena oseba,
 • vse napake ali poškodbe, nastale zaradi požara, potresa, poplave, strele, drugih naravnih nesreč, onesnaženega okolja,
 • vse napake, nastale zaradi malomarnega in nepravilnega skladiščenja (visoka temperatura ali vlažnost) in nepravilnega vzdrževanja,
 • vse napake, nastale zaradi iztrošenosti,
 • vse napake, nastale zaradi tujkov, ki pridejo v pomembne dele stroja,
 • primere, če so na garancijskem listu kakršnekoli spremembe datuma nakupa, kupčevega imena, imena trgovca in serijske številke
 • neustrezen transport stranke (na primer v kolikor je izdelek poškodovan po prevzemu, bil neustrezno transportiran – vlaga, kondenz, dež, sneg, toča, oziroma se z izdelkom ni ravnalo gospodarno)
 • Garancija velja za brezplačno dobavo ali zamenjavo nadomestnih delov na lokaciji podjetja IKI-PRO d.o.o., ki so posledica okvare znotraj garancijske dobe.
 • Kupec dostavi in prevzame proizvode na sedež podjetja na lastne stroške in odgovornost.
 • Garancija ne krije morebitnega izpada dohodka zaradi okvare stroja ali poškodbe stroja ali osebe.
 • Potrošni deli in materiali ne spadajo pod garancijo.

Prodajalčeva odgovornost je po izteku garancije omejena na popravilo (v kolikor popravilo ni mogoče), izključena pa je odgovornost za kupčevo izgubo ali napako na proizvodu.

Kupec se ob nakupu strinja, da se v primeru uveljavljanja garancije prodajalcu stroj dostavi v prodajalčeve prostore na lastne stroške (servis), razen v kolikor se sporazumno dogovorita, da prodajalec pošlje nadomestne dele kupcu, kateri sam zamena del, ki je v okvari. V kolikor kupec dostavi stroj v prodajalčeve prostore (servis) na popravilo, po končanem popravilu stroj tudi prevzame (oboje na lastne stroške).

Če prodajalec/uvoznik proizvoda ne more popraviti v 45 dneh, bo prodajalec sporazumno z zahtevo kupca izdelek zamenjal z novim ali v kolikor oceni, da to ni smiselno zaradi narave dela ali izdelka, ponudil ustrezno finančno nadomestilo. V primeru, da zamenjava ne bi bila možna ali smiselna z vidika prodajalca, lahko prodajalec kupcu povrne kupnino, kupec pa vrne proizvod.

Prodajalec/uvoznik proti plačilu zagotavlja servis in nadomestne dele 3 leta od datuma nakupa.

KAJ JE TRAČNA ŽAGA?

Tračna žaga je motorna žaga z dolgim, ostrim rezilom, sestavljenim iz neprekinjenega traku nazobčane kovine, razpetega med dvema ali več kolesi za rezanje materiala.

TRAČNA ŽAGA ZA KOVINO

Tračna žaga za industrijsko uporabo pri rezanju kovin, na primer za konstrukcijsko jeklo v proizvodnih obratih in za palice v strojnicah, je na voljo v navpični in vodoravni izvedbi. Tračna žaga za rezanje kovin je običajno opremljena s krtačami ali krtačnimi kolesi, ki preprečujejo, da bi se ostružki zagozdili med zobmi rezila. Sistemi, ki hladijo rezilo z rezalno tekočino, so prav tako običajna oprema na tračnih žagah za rezanje kovin. Hladilna tekočina spere ostružke in ohranja rezilo hladno in namazano.

ZA KAJ SE UPORABLJA TRAČNA ŽAGA?

Tračna žaga se uporablja predvsem pri obdelavi lesa, kovin in sečnji, vendar lahko reže različne materiale. Tračna žaga ima po večini vgrajena kolesa, ki se vrtita v isti ravnini, od katerih je eno pogonsko, čeprav imajo nekatere tri ali štiri za porazdelitev obremenitve. Samo rezilo je lahko v različnih velikostih in razponih, kar omogoča, da je stroj zelo vsestranski in zmožen rezati najrazličnejše materiale, vključno z lesom, kovino in plastiko. Tračna žaga deluje na električni pogon.

TRAČNA ŽAGA – HORIZONTALNO DELOVANJE

Horizontalne tračne žage držijo obdelovanec pri miru, medtem ko se rezilo pomika navzdol skozi rez. Ta konfiguracija se uporablja za rezanje tudi dolgih materialov, kot so cevi ali palice, na določeno dolžino. Zato je pomemben del opreme v večini strojnic. Tračna žaga običajno uporablja samo gravitacijo, ki jo do nastavljive stopnje zavira hidravlični cilinder; pri industrijskih modelih hitrost spuščanja običajno nadzira hidravlični cilinder, ki se regulira preko ventila. Ko je tračna žaga pripravljena za rezanje, operater dvigne žago, postavi obdelovanec pod rezilo, ga vpne s pomočjo primeža in nato vklopi žago. Rezilo se počasi spušča proti materialu in ga reže. Ko je rez končan, se vklopi stikalo in tračna žaga se samodejno izklopi. Bolj sofisticirane različice te vrste žag so delno ali v celoti avtomatizirane za rezanje velikih količin obdelovalnih surovcev. Takšna tračna žaga zagotavlja tok rezalne tekočine, ki kroži iz zbiralnika.

 

IKI-PRO d.o.o.

Levstikova ulica 12b
1410 Zagorje ob Savi

info@iki-pro.si
040 260 560

Kje smo

IKI-PRO lokacija
© 2024 IKI-PRO. Design ideART