http://schema.org/InStock
Koda: 0385
Dobavljivost: Na zalogi

Cena z DDV: 18.30€
Cena brez DDV: 15.00€

Dvižni trak za težja bremena. Uporablja se lahko kjerkoli, zato je dvižni trak vsestranski produkt za dviganje bremen.

 

Tehnične lastnosti

Model: EB-05

Nosilnost: 5 T

Dolžina traku: 2 m

Širina traku: 125 mm

Material: poliester

Faktor varnosti: 5&6

DVIŽNA TEHNIKA

Dvižna tehnika je mehanska oprema, ki se uporablja za premikanje, shranjevanje, nadzor in zaščito materialov, blaga in izdelkov v celotnem procesu proizvodnje, distribucije, porabe in odlaganja. Dvižna tehnika se lahko razvrsti v štiri glavne kategorije: transportna oprema, oprema za pozicioniranje, oprema za oblikovanje tovora in oprema za shranjevanje. Dvižna tehnika je potrebna za vsakodnevno olajšanje dela s težkimi bremeni, njihova razvitost nam pomaga pri lažjem bolj in produktivnem delu. Dvižna tehnika nam namreč omogoča lažje manipuliranje s težkimi bremeni.

Transportna oprema se uporablja za premikanje materiala z ene lokacije na drugo (npr. med delovnimi mesti, med nakladalnim dokom, skladiščem itd.), medtem ko se oprema za pozicioniranje uporablja za manipulacijo materiala na eni sami lokaciji. Vse te naprave pa nam olajšajo dvigovanje in soočanje z veliki obremenitvami na telo. Dvižna tehnika je bila izumljena za pomoč pri delu. Njena uporabnost pa se kaže v tem, da je vse bolj naše vsakodnevno sredstvo za dvigovanje, premikanje, transportiranje,..

Dvižna tehnika se uporablja za rokovanje z materialom na enem mestu. Uporablja se lahko na delovnem mestu za dovajanje, usmerjanje, nalaganje/razkladanje ali kakšno drugo vrsto manipuliranja z materiali, tako da so v pravilnem položaju za kasnejše rokovanje, strojno obdelavo, transport ali shranjevanje. V primerjavi z ročnim delovanjem lahko uporaba dvižne tehnike poveča produktivnost vsakega delavca, izboljša kakovost izdelkov in omeji poškodbe materialov in opreme. Njena enostavna uporaba zmanjšuje možnost povzročitve škode pri ročnem premikanju in zmanjšuje utrujenost na delovnem mestu. V mnogih primerih je dvižna tehnika potrebna in jo je mogoče upravičiti z ergonomskimi zahtevami naloge. Dvižna tehnika vključuje dvižne/nagibne/obračalne mize, dvigala, balansirne naprave, manipulatorje in industrijske robote. Dvižna tehnika se lahko uporablja ročno, električno, pnevmatsko ali na drugem stroju (npr. podaljški vilic za viličarje). Pri nas dobite naprave dvižne tehnike, ki so vsestranske in uporabne v vsakodnevnem manipuliranju z bremeni kjerkoli. Naša dvižna tehnika vam omogoča različne nosilnosti in obremenitve, ki pa so certificirane.

Naša dvižna tehnika vsebuje različne dvižne naprave in opremo kot so :

1. DVIŽNI PERMANENTNI MAGNET

Nešteto proizvodnih podjetij — skupaj s podjetji v drugih panogah — dvižni permanentni magnet uporabljajo pri svojem vsakodnevnem delovanju. Ta dvižna tehnika kot rešitev omogoča proizvodnim delavcem, da enostavno dvigujejo, premikajo in manipulirajo s težkimi predmeti. Čeprav se morda sliši kot nepotreben strošek za proizvodna podjetja, je dvižni permanentni magnet pametna naložba iz večih razlogov. Zato si svojega priskrbite že kar tukaj.

Dvižni permanentni magnet je točno to, kar se sliši: magnetna naprava visoke moči, ki se uporablja za dvigovanje predmetov. Ima blok z glavnim delom in gredjo. Vsebuje 2 magneta v glavnem ohišju. Ta dva magneta ustvarjata magnetno polje, ki vplivat na kovinske predmete, ko jih je potrebno dvigniti. Znan tudi kot prenosni dvižni magnet, delavcem omogoča enostavno rokovanje s sicer težkimi predmeti. Za dvigovanje težkega predmeta delavec v proizvodnji postavi permanentni magnet na predmet, pri čemer aktivira magnet. Ko se dvižni permanentni magnet aktivira, se bo magnet "prilepil" in držal predmet, v kolikor je le-ta izdelan iz magnetne kovine, tako da ga lahko uporabnik enostavno premakne na želeno mesto. Dvižni permanentni magnet lahko tudi izboljša produktivnost na delovnem mestu v proizvodnji. Za delavce ni naporno le ročno dvigovanje in prenašanje težkih predmetov, temveč je  tudi zamudno. Posledično bodo delavci imeli nizko produktivnost, kar bo prizadelo dobiček podjetja. Dvižni permanentni magnet s svojo sposobnostjo avtomatizacije procesov dviganja rešuje te izzive. Delavci v proizvodnji jih lahko uporabljajo za hitro in učinkovito premikanje težkih predmetov. Dvižni permanentni magnet je magnetna naprava, ki se uporablja za dvigovanje, premikanje in manipuliranje predmetov. Ko se dvižni permanentni magnet uporablja na delovnem mestu v proizvodnji, zmanjša tveganje za poškodbe delavcev in ustvari bolj produktivno okolje. Z različnimi nosilnostmi, naš dvižni permanentni magnet dviguje bremena kar do ene tone nosilnosti. Za različne velikosti bremen vam nudimo različne dvižne permanentne magnete.

2. PODALJŠKI VILIC ZA VILIČARJE

Včasih potrebuje viličar malo več dosega za dostop do palet. Ravno zato so bili ustvarjeni podaljški vilic za viličarje. Od razkladanja tovornjakov do prevzemanja ali nakladanja v zelo globokih skladiščih, se podaljški vilic za viličarje uporabljajo, ko obstoječi doseg preprosto ne zadošča. Podaljški vilic za viličarje so vrsta priključka za viličarje, ki se uporabljajo za začasno podaljšanje dolžine vilic. Podaljški vilic za viličarje so izdelani iz jekla, na voljo so v različnih dolžinah in so nameščeni neposredno na vaše tovarniško nameščene vilice z varnostnim zatičem, ki ga je enostavno pritrditi.

Poleg dodajanja prepotrebne dolžine podaljški vilic za viličarje zagotavljajo tudi stabilnost tovora in pomagajo zmanjšati tveganje za nesrečo. Za različne tovore so na voljo različne velikosti in nosilnosti podaljškov za viličarje. Na primer podaljški vilic viličarja za težka bremena se razlikujejo od podaljškov viličarja za notranje skladišče.  Ob pravilni uporabi so podaljški za viličarje odličen način za povečanje produktivnosti. Vendar pa lahko ob nepravilni uporabi ogrozijo varnost.

Podaljški vilic za viličarje so izdelani iz trpežnega jekla in imajo varnostno oporo za peto. Ob nepravilni uporabi lahko podaljški viličarja lahko povzročijo nestabilnost tovora. Če preveč naložite na podaljške viličarja, se lahko tovor prevrne, zato z njimi ravnajte v skladu z navodili. Podaljški za viličarje so enostavni za uporabo. Preprosto zdrsnejo preko obstoječih vilic in se zaklenejo pod zadnjim delom vilic.

Podaljški vilic za viličarje se prilegajo sprednjemu delu viličarja in morajo biti pravilno nameščeni. V nasprotnem primeru lahko podaljški vilic za viličarje med uporabo odpadejo ali se poškodujejo. Za pritrditev podaljškov se uporabljajo različni mehanizmi, vključno z zankami in zatiči. Ključnega pomena je tudi, da upoštevate navodila za namestitev, ki so priložena podaljškom vilic za viličarje. Poleg tega morajo upravljavci viličarjev zagotoviti, da so podaljški vilic za viličarje varno nameščeni.

3. ELEKTRIČNO DVIGALO

Električno dvigalo je naprava, ki se uporablja za dvigovanje ali spuščanje bremena s pomočjo bobna ali dvižnega kolesa, okoli katerega je ovita vrv ali veriga. Električno dvigalo se lahko upravlja ročno, električno ali pnevmatsko in lahko kot dvižni medij uporablja verigo, vlakna ali žično vrv. Najbolj poznana oblika je dvigalo, katerega vrv/veriga se dviga in spušča z dvižnim mehanizmom. Električno dvigalo poganja elektromotor in ima stikalo za prilagajanje parametrov dviga. Učinkoviti so pri prenašanju težkih bremen in lahko opravljajo naloge dviganja, pri katerih je uporaba tekočih trakov in žerjavov nepraktična in neizvedljiva. Druge vrste dvigal, ki temeljijo na pogonskem mehanizmu, so pnevmatska dvigala (ali zračna dvigala), hidravlična dvigala in ročna dvigala.

Električno dvigalo je nameščeno nad predmetom, ki ga je treba dvigniti. Električno dvigalo potrebuje dostop do virov električne energije, zato ga običajno najdemo v zaprtih prostorih. Običajno jih najdemo v skladiščih, avtomobilskih servisih in strojnicah ter proizvodnih obratih. Večina električnih dvigal je zasnovanih tako, da prenesejo nevarna in visokotemperaturna okolja. Obstaja tudi električno dvigalo, zasnovana za okolje čistih prostorov, ki so primerna za rokovanje s hrano in farmacevtskimi izdelki. Varnostne protokole pri upravljanju električnih dvigal je treba izvajati v vseh okoljih.

Uporaba električnih dvigal poveča operativno učinkovitost z odpravo nalog ročnega dvigovanja in pozicioniranja, ki zahtevajo velik napor. Podpirajo fizično ergonomijo na delovnem mestu. Električno dvigalo deluje hitreje kot druge vrste dvigal. Električno dvigalo je stroškovno učinkovito sredstvo in zavzame manj prostora kot transportni sistemi.

ELEKTRIČNO DVIGALO Z ŽIČNO VRVJO

Električno dvigalo z žično vrvjo dviguje bremena z uporabo žične vrvi kot dvižnega medija. Žične vrvi so sestavljene iz jedra, ki poteka skozi sredino žične vrvi, in več žičnih pramenov, prepletenih okoli jedra. Ta konstrukcija tvori kompozitno vrv višje trdnosti. Žične vrvi, namenjene za uporabo pri dvigovanju, so običajno izdelane iz ogljikovega jekla ali nerjavnega jekla.

Električno dvigalo z žično vrvjo lahko dviguje težja bremena na velike višine. Običajno se uporabljajo pri težkih in hitrih dvigih.

 

4. ELEKTRIČNA DVIŽNA MIZA

Električna dvižna miza je naprava, ki uporablja škarjast mehanizem za dvigovanje ali spuščanje blaga in/ali oseb. Običajno se dvižne mize uporabljajo za dvigovanje velikih, težkih bremen na relativno majhnih razdaljah. Pogoste aplikacije vključujejo ravnanje s paletami, nakladanje vozil in pozicioniranje pri delu. Električna dvižna miza je priporočen način za pomoč pri zmanjševanju pojava mišično-skeletnih obolenj s pravilno premestitvijo dela na primerno višino za operaterje. Električna dvižna miza se enostavno prilagodi specifični uporabi. Električna dvižna miza lahko deluje v neugodnih okoljih.

Industrije, ki običajno uporabljajo dvižne mize so: obdelava lesa, proizvodnja oblazinjenega pohištva, obdelava kovin, papirja, tiskanje in založništvo, skladiščenje in distribucija težkih strojev in transporta.

Električna dvižna miza je lahko na voljo v široki paleti konfiguracij in se lahko izdela tako, da ustreza različnim visoko specializiranim industrijskim procesom. Najpogostejša oblika dvižne mize vključuje hidravlične cilindre in električno gnano črpalko za aktiviranje škarjastega dvižnega mehanizma. Električna dvižna miza je lahko-namestljiva v odprtino za nakladanje na ravnih tleh, kar je še posebej uporabno za dostop z ročnimi viličarji ter z drugimi transportnimi sredstvi. Aktiviranje  škarjastega delovanja je lahko hidravlično, pnevmatsko ali mehansko (preko vodilnega vijaka ali sistema z zobato letvijo). Odvisno od napajalnega sistema, ki ga uporablja električna dvižna miza, morda ne bo potrebne nobene energije za spust, to pa bo mogoče storiti s preprosto sprostitvijo hidravličnega ali pnevmatskega tlaka. To je glavni razlog, da so ti načini napajanja dvigal prednostni, saj omogočajo varno možnost vračanja ploščadi na tla s sprostitvijo ročnega ventila.

 

Poleg spremenljivk višine in širine je treba pri izbiri škarjastega dvigala upoštevati še nekaj dejavnikov. Električna dvižna miza običajno ustreza ravnim tlem in ima ničelne ali minimalne emisije goriva. Dizelska dvižna miza ima večje pnevmatike za težke terene z visoko oddaljenostjo od tal za neravne zunanje površine. Mnogi stroji vsebujejo opornike, ki jih je mogoče uporabiti za stabilizacijo stroja za delovanje

Električna dvižna miza se lahko uporablja za:

  • Nakladanje in pristajanje vozil
  • Položaj pri delu in ergonomsko rokovanje
  • Pozicioniranje tovora (npr. pri vgradnji v transportne sisteme)
  • Pozicioniranje materialov v aplikacijah strojnega podajanja
  • Pretovarjanje palet in varnostnih kletk

 

5. KLJUKA ZA VILICE

Kljuka za vilice, pritrjena na vilice viličarja, vam omogoča, da tovor dvignete od zgoraj, namesto da ga dvignete od spodaj. To je še posebej uporabno, ko se vilice ne morejo prilegati tovoru. Naše kljuke, nameščene na vilice, so v celoti testirane in imajo certifikat CE. Kavlji, nameščeni na vilice, se običajno uporabljajo v kmetijski in gradbeni industriji, če omenimo le nekatere. Ta priključek je primeren za številne vrste strojev.

Pritrditev tovorne kljuke za vse običajne viličarje je odlična rešitev v kolikor potrebujete dvižno napravo v kratkem času. To pomeni, da je mogoče stroje in fleksibilne velike vreče hitro in varno prevažati od točke A do B. Tovorni kavelj za viličarje je mogoče pritrditi na dvižno opremo z vilicami. Zahvaljujoč dvema vijačnima sponama je nastavek za tovorni kavelj hitro in varno povezan z vilicami.

 

6. ELEKTRIČNI VILIČAR

Električni viličar je motoriziran stroj za dvigovanje in premeščanje palet. Te viličarji so najosnovnejša oblika električnih viličarjev. Nekateri električni viličarji vsebujejo platformo, na kateri lahko stojimo. Električni viličar se uporablja preko stikala za plin na ročaju tako, da se krmilna ročica premakne naprej ali nazaj. Hidravlika viličarja se krmili z vzvodi, ki neposredno upravljajo hidravlične ventile, ali z električno krmiljenimi stikali, pri čemer se za krmiljenje uporabljajo manjše "prstne" ročice. Slednje oblikovalcem viličarjev omogoča več svobode pri ergonomskem oblikovanju. Električni viličar se krmili z premikom ročaja v levo ali desno. Večino viličarjev ima na ročaju stikalo za zaustavitev v sili, da ne pride do nesreč z stiskom. Električni viličar je ocenjen z največjo nosilnostjo in določenim težiščem. Te informacije so napisane na imenskih tablicah, ki jih zagotovi proizvajalec. V mnogih državah je nezakonito spreminjanje ali odstranjevanje tablice z imenom brez dovoljenja proizvajalca viličarja. Viličarji so ključni element skladišč in distribucijskih centrov. Zdaj pa so električni viličarji uporabljeni tudi za domačo rabo. Nujno je, da so te strukture oblikovane tako, da omogočajo njihovo učinkovito in varno gibanje. Pomembna značilnost viličarja je njegova nestabilnost. Električni viličar in tovor je treba obravnavati kot enoto z nenehno spreminjajočim se težiščem pri vsakem premiku tovora. Električni viličar nikoli ne sme hitro zavijati z dvignjenim tovorom, kjer lahko centrifugalne in gravitacijske sile združijo in povzročijo nesrečo, da se prevrne. Električni viličarji so na voljo v številnih različicah in nosilnostih. V običajnem skladiščnem okolju ima večina viličarjev nosilnost med eno in petimi tonami.

 

7. STOPNIŠČNI VZPENJALNIK oz. ELEKTRIČNI VOZIČEK ZA STOPNICE

Kot vam pove ime je električni stopniščni vzpenjalnik namenjen za pomoč pri premikanju blaga navzgor ali navzdol po stopnicah. Električni voziček za stopnice se uporablja za manipulacijo prodajnih avtomatov, igralnih avtomatov, strežniških omaric, sefov, sodov, bele tehnike, gradbenega materiala,.. Stopniščni vzpenjalnik je vrsta transportnega vozička, opremljenega z vrtljivimi kolesi ali gosenicami, tako da ga je mogoče premikati navzgor ali navzdol po stopnicah. Stopniščni vzpenjalnik ima lahko ročni ali baterijski pogon in tako jih običajno delimo po načinu delovanja. Oblike ročnih vzpenjalnikov imajo ponavadi manjše nosilnosti tovora. Pri električnem vozičku za stopnice je lahko pogon na gosenice, kolesa ali preko potisne roke. Električni voziček za stopnice je na voljo v številnih različicah. Najpogostejša pa sta modela z gosenicami ali potisno roko s kolesi. Stopnični vzpenjalnik s potisno roko nam omogoča hitrejše in enostavnejše uporabljanje in manipuliranje z blagom. Stopniščni vzpenjalnik uporablja način pomaganja z iztegovanjem potisne roke. Roka je nameščena ob kolesih. Dve premikajoči se potisni palici delujeta zaporedno, tako da dvigujeta stopniščni vzpenjalnik navzgor po principu trikotnika, zato nam omogoča lažje in hitro premikanje tovora po stopnicah. Električni stopniščni vzpenjalnik lahko namestite na tovornjake ali transportna vozila. Električni voziček za stopnice je bil izdelan za pomoč pri dvigovanju težjih bremen po stopnicah navzgor ali navzdol. Njihova majhna prostornina pa nam omogoča, da jih pospravimo kar v avto.

IKI-PRO d.o.o.

Levstikova ulica 12b
1410 Zagorje ob Savi

info@iki-pro.si
040 260 560

Kje smo

IKI-PRO lokacija
© 2024 IKI-PRO. Design ideART